Llocs d’Interès

Parròquia de Batet.

L’església Parroquial de Santa Maria de Batet , es troba a 658 metres d’altitud, en el sector septentrional del terme. És una de les parròquies més antigues de la comarca, documentada des de l’any 977. És interessant el seu campanar romànic, quadrat, de tres pisos i amb finestres geminades. Tota la volta de la nau central és de creuaria. La façana neoclàssica data del 1857.

Santuari de la Trinitat.

El santuari de la trinitat està situat a 743 metres d’altitud. Està documentada des del segle XIII ,i és d’origen romànic, sembla que en els seus inicis era una senzilla ermita. Presenta una planta de tres naus, un absis allargat i un campanar de torre central amb coberta de dos vessants.

Font Faja.

A Batet hi trobem la Font Faja, d’on raja una aigua excel·lent i on, anys enrera, es celebrava el ball de cloenda de la Festa Major .

Prats de Can Fontana.

Volcans.

A Batet de la Serra hi ha quatre dels més de trenta cons volcànics que es troben a la comarca de la Garrotxa: el volcà Puig Astrol, el volcà de Pujalòs , el volcà Puig de la Garça i les vessants nord del Croscat.

Els volcans són de tipus estrombolià. Es van formar a partir de l’amuntegament de materials expulsats pel volcà, que es van apilonant al voltant de la xemeneia, per damunt del nivell del sòl anterior a l’erupció.

El Croscat es considera el volcà més gran de la península ibèrica, i el més jove de tots, ja que va esclatar per última vegada fa uns 11.500 anys.